Utorak, 16 srpnja, 2024
Naslovnica2. Školska govornica u Srednjoj školi Čakovec
Array

2. Školska govornica u Srednjoj školi Čakovec

Srednjoškolci Međimurske županije imali su mogućnost provesti dva kvalitetna dana usavršavajući svoje govorne sposobnosti. Govorno usavršavanje teklo je pod vodstvom govornih trenera, odnosno fonetičara. Tako je 15. i 16. ožujka u Srednjoj školi Čakovec započela 2. Školska govornica. Školska govornica pružila je svim sudionicima povećanje govorničkog samopouzdanja, pomoć u govorničkoj snalažljivosti u školi, smanjila je strah i tremu te, ono najbitnije, dala temelj za cjeloživotni uspjeh! 

Budući da sam i sam sudjelovao, definitivno mogu potvrditi da je sve ovo uistinu bilo tako. Mentori školske govornice studenti su na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu predvođeni   dr. sc. Ines Carović, njihovom profesoricom.
Svaki je polaznik morao sastaviti i izvesti govor o temi koju je sam odabrao, a za završnu svečanost, Govornijadu, u skupinama je odabrano osam najboljih govornika: Neva Žganec, Jakov Sedlar, Hana Marciuš, Martin Slaviček, Ivona Marciuš, Marko Zidarić, Izidora Pongrac i Matija Vugrinec. Govorničku medalju osvojila je Ivona Marciuš, učenica 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. 

Školska govornica neće stati, ako ne prije, siguran sam da na jesen, budite spremni za nove (ne)istražene pothvate!

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI