Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaKnjižnice za bolje sutra
Array

Knjižnice za bolje sutra

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na dan kada je 1960. godine Sabor NRH donio ukaz o proglašenju prvog Zakona o bibliotekama kojim su postavljeni pravni temelji za sustavni rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica, nositeljica razvoja pismenosti i obrazovanja te čuvarica hrvatske kulturne i znanstvene baštine.

Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvija se pod sloganom Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima. 

Sa željom da se u to uključe i mladi, objavljen je natječaj za najbolji selfie u knjižnici na temu Što mi znači knjižnica. Za prve tri najbolje fotografije osigurane su nagrade, a javno proglašenje pobjednika bit će na središnjoj svečanosti Dana hrvatskih knjižnica, 11.11. 2016. u Zagrebu,u Hrvatskoj knjižnici za slijepe.

Iskoristimo pogodnosti koje nam se pružaju jer možda neke knjižnice nude jeftinije učlanjivanje ili organiziraju neke događaje u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI