Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaDođi i ti na Interliber!
Array

Dođi i ti na Interliber!

O sajmu

I ove godine ljubitelje knjige dočekat će puni paviljoni – 5. i 6., pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Korijen riječi interliber krije se u latinskom jeziku, a potječe od riječi inter što znači između te liber što znači knjiga.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja iz najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Na ovogodišnjem Interliberu predstavit će se poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Knjiga će biti mnogo, izbora puno, ali mi vam savjetujemo da kupite ono što volite, što ćete rado čitati i što će vam dobro doći. Možete iskoristiti priliku i već sada kupiti poklon dragoj osobi za Božić ili neki određeni događaj u bližoj budućnosti. Iako ih ima svakakvih, knjige mogu biti pravi prijatelji i poučiti nas mnogočemu.

Najavljujemo dvije nacionalne izložbe: Narodne Republike Kine i Republike Srbije.

Pekinški sajam organizira predstavljanje jedne nove zvijezde kineske književne scene, knjige recepata poznatog šefa kuhinje, otkrivanje kineske kaligrafije i budizma te kušanje tradicionalnih kineskih čajeva.

Privredna komora Srbije i resorno ministarstvo prezentiraju srpsku književnosti i izdanja 18 srpskih nakladnika.
 
Bogat prateći sadržaj sajma kao što su promocije, druženja s autorima, dodjele nagrada, glazbeni programi, radionice, Znanstveni kvart i dr. održavat će se ove godine na čak tri lokacije: na glavnoj pozornici i iza pozornice u paviljonu 6 te na galeriji paviljona 5.

Edukativno-zabavni sadržaj Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji s Zagrebačkim velesajmom, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kultureMinistarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

I ove godine, ulaz na Interliber bit će besplatan za sve posjetitelje!

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI