Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIKako je obilježen Dan srednjoškolaca u Srednjoj školi Pregrada?

Kako je obilježen Dan srednjoškolaca u Srednjoj školi Pregrada?

Vijeće učenika Srednje škole Pregrada već godinama na zabavne načine obilježava dan koji učenici nestrpljivo očekuju. To je njihov trenutak, Dan srednjoškolaca, kada se prisjećamo 17. studenog 1939. godine kada su praški studenti i srednjoškolci strijeljani bez suđenja zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje.

Dan je u Srednjoj školi Pregrada započeo online priredbom koju su, zbog epidemioloških razloga, učenici pratili iz svojih učionica. U njima je sudjelovalo nekoliko glazbenih talenata škole koji su izveli pjesme Doris Dragović „Dajem ti srce“ te „Spavaj, cvijete moj“ Mahira Paloša. Priredba je dostupna na YouTube kanalu škole gdje se mogu pogledati i prethodne priredbe te obilježavanje ostalih događaja.

Povodom ovog dana svi učenici bili su oslobođeni usmenih odgovaranja. Tako su na jedan dan profesori učenicima čestitali njihov dan, a srednjoškolci uživali bez straha od možda poneke loše ocjene.

Po prvi put učenici su organizirali likovni natječaj „Fotografiram, crtam i stvaram“. Svatko je na natječaj mogao poslati jedan likovni rad ili fotografiju na slobodnu temu. Žiri u sastavu učenika i profesorice likovne umjetnosti nagradio je najbolje, a dodatno je pohvaljeno i tri rada.

Za kraj dana održan je pub kviz u školskoj dvorani u kojem je sudjelovalo troje učenika iz svakog razreda. O tematski i težinski raznovrsnim pitanjima dugo se promišljalo, a o njihovim odgovorima raspravljalo se i nekoliko dana kasnije. Jedno od učenicima najzanimljivijih pitanja bilo je koliko je ukupno snimljeno filmova o najpoznatijem tajnu agentu. Odgovor je 25, što je mnoge iznenadilo.

Isto tako saznalo se da Scoville skala mjeri ljutinu čili paprike, a da je projekt izgradnje Eiffelovog tornja prvotno bio namijenjen za grad Barcelonu. Ekipa s najviše točnih odgovora osvojila je isprike od odgovaranja.

Tako je obilježen još jedan Dan srednjoškolaca u veselju, dijeljenju znanja i nagrada. Veselimo se vidjeti kako će biti obilježene sljedeće aktivnosti Srednje škole Pregrada koju možete pratiti na Facebooku, Instagramu i TikToku.

Hrvoje Debeljak
Hrvoje Debeljak
Učenik sam 4. razreda gimnazije Srednje škole Pregrada. U slobodno vrijeme čitam, pišem, slušam glazbu, pratim Eurosong i vozim bicikl.
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI