Četvrtak, 13 lipnja, 2024
NaslovnicaŠKOLEKako organizirati vrijeme za učenje

Kako organizirati vrijeme za učenje

Došao je i taj period kada su krenula sva ispitivanja i testovi. Svima nam je na umu samo jedno, dobiti dobre ocjene. Kako bi uspjeli u svome naumu trebamo znati organizirati vrijeme za učenje. U ovome članku donosim vam nekoliko najlakših savjeta.

Za početak krenula bih s onime što svi govore, kada dođeš doma poslije škole pročitajte što ste radili. Znam da zvuči glupo, no kada ćete učiti lakše ćete se sjetiti što ti je profesor o tome predavao.

Svi najviše volimo učiti preko vikenda. Zato kada ćete sljedeći vikend krenuti učiti prvo uzmite jedan papir. Na njega napišite prvo svu zadaću koju imate za napisati. Zatim projekte (prezentacije, istraživanja i sl.) što imate za sljedeći tjedan. I za kraj napišite koje sve predmete imate za učiti.

Zatim uzmite bilježnice i udžbenike iz predmeta koje imate za učiti. Sa malim sticky notesima označite koji predmet imaš za koji dan. Prvo za učiti uzmite predmet koji imate u ponedjeljak, pa idite redom kako imate koji predmet.

Učite na način da ćete pročitati sve iz bilježnice ili udžbenika (ovisno iz čega su vam profesori rekli da učite). Nakon što ste nekoliko puta pročitali sav tekst napišite si skripte (natuknice) iz svih lekcija. To možete napraviti na običnom papiru ili u wordu pa kasnije isprintate. Ovo pomaže da u busu, tramvaju ili vlaku lakše možete izvaditi i ponavljati nego da držite cijelu bilježnicu u velikoj gužvi.

Dok učite maknite mobitele od sebe (jedino ako nemaš nešto dodatno za istražiti iz lekcija). Uz sebe stavite nešto za piti dok učite kako se ne bi morali dizati jer tako vam lagano može otići koncentracija za učenjem.

Uvijek budite spremni za ispitivanja tako da čim profesori kreću novi krug ispitivanja javite se što prije kako bi vam se što manje gradiva nakupilo dok dođe red na vas.

Želim vam svima uspješnu školsku godinu.

 

 

Nika Begović
Nika Begović
Upravna škola Zagreb (upravni referent) Zagreb 15 godina
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI