Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaZANIMLJIVOSTIKako povećati sreću?

Kako povećati sreću?

Možemo li mi utjecati na našu sreću? Možemo li učiniti išta kako bi sreća bila veća? Zapravo, možemo. Sigurna sam da većina vas već zna kako u našem tijelu postoje hormoni koji su zaduženi za naše raspoloženje. E pa, danas ću vam reći nešto o „hormonima sreće“ i kako mi možemo potaknuti njihovo djelovanje. 4 hormona koja vezujemo uz radost i sreću su: serotonin, dopamin, oksitocin i endorfin.

Happy Life Equation Pictures, Photos, and Images for Facebook, Tumblr, Pinterest, and Twitter

IZVOR: lovethispic.com

 

  1. SEROTONIN

Kako bi potaknuli lučenje ovoga hormona potrebno je, naravno, posvetiti se samome sebi. Na koji način? Jednostavno je. Priuštimo si vrijeme za sebe. Slušajmo glazbu koja nas opušta, meditirajmo. Ako se ne pronalaziš u meditaciji nema problema, umjesto toga možeš otići u šetnju prirodom. Sve što osjećaš stavi na papir, počni pisati dnevnik.

  1. DOPAMIN

Kako bi svome tijelu osigurali dovoljnu količinu dopamina potrebno je voditi brigu o sebi. Što to znači? Potrebno je jesti dobru hranu kako bi naš organizam normalno funkcionirao. Priuštimo si dovoljno sna i ispunjavajmo sve zadatke. To nam omogućava osjećaj zadovoljstva i neke doze ponosa. Budimo ponosni na sebe i svoje uspjehe.

  1. OKSITOCIN

Na djelovanje ovog hormona jako je važno imati nekoga u životu. To može biti 150 prijatelja, ali isto tako može biti i samo 1. Nekoga s kim možemo podijeliti svoju ljubav i voditi duge razgovore do dugo u noć. Nekoga kome možemo dati kompliment, ali isto tako od koga možemo primiti kompliment.

  1. ENDORFIN

Endorfin je još poznat i kao lijek od stresa i bola. Kako bi potaknuli njegovo djelovanje moramo se puno smijati. Priuštiti svome tijelu tjelovježbu. I ono što je svima nama vjerujem najbolje, čokolada potiče lučenje endorfina. Super, što ne?

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI