Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaMože i drukčije!
Array

Može i drukčije!

Mnogo toga može drukčije, a primjer je Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

Učenici su svoju odjeću zamijenili odijelima i time smanjili socijalne razlike. Njihova poslovna modna kombinacija podrazumijeva crni sako, bijelu košulju i crne hlače te dodatak po izboru (mašna, kravata).

Škola je izgrađena prije 2 godine.  Obrazuje i učenike za zanimanje kuhar, a ono što ih čini posebnima je i vlastiti plastenik u kojem učenici uzgajaju ekološke proizvode, koje pripremaju u restoranu u kojem obavljaju praksu. Odlična je stvar što su u tom restoranu zaposleni upravo srednjoškolci te se svi prihodi vraćaju u školu.

U obilježavanje Europskog tjedna u Virovitičko-podravskoj županiji uključila se Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače zajedno sa učenicima ugostiteljskog usmjerenja Strukovne škole Virovitica i Industrijsko-obrtničke škole Slatina. U restoranu “Škola” u Virovitici prezentirana su tradicionalna jela zemalja članica EU.

Škola nagrađuje svoje vrijedne učenike kupnjom računala i izletima.

U Hrvatskoj jedino Tehnički muzej u Zagrebu i SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača imaju apisarij.

Učenici marljivo rade i na izgradnji automobila na solarni pogon i time dokazuju svoju inovativnost.

Znaju i drukčije norijati!

Škola posjeduje i polje ekološke kamilice. Da to nije tek obično polje, potvrđuje i činjenica da upravo tu kamilicu otkupljuju brojni veliki proizvođači. Tako su  učenici 3.c razreda odlučili svoju norijadu proslaviti u svom eko-praktikumu  Karaula u Šašnatom polju. 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI