Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaUpoznaj svijet oko sebe
Array

Upoznaj svijet oko sebe

Nakon naporne školske godine, svi se požele odmoriti. No, kako vam dani ne bi prolazili monotono i ako ipak želite saznati nešto o svijetu koji vas okružuje, Ljetna tvornica znanosti pravi je događaj za vas!

 

Ljetna tvornica znanosti (LjTZ) znanstvene su  radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce. Cilj radionica je omogućiti djeci da dođu u kontakt sa znanošću na njima prikladan i zabavan način. U školi se obično ne susrećemo sa znanošću, već samo sa skupom činjenica koje je znanost otkrila, što je većini djece odbojno.

 Kroz radionice znanstvenici se  trude prikazati cijeli proces pronalaženja otkrića i korištenja tih ideja za neku praktičnu primjenu u svakodnevnom životu kako bi pokazali ljepšu stranu znanosti.

Ove se godine LjTZ održava u Splitu (25.-31.7.)  i Samoboru (17.-23.7. )

Na radionice se mogu prijaviti sva djeca od završenog 3.razreda osnovne škole i bilo koji srednjoškolac. Prijavljujete se putem formulara i šaljete motivacijsko pismo.

Prijave traju do 20.6., a do 27.6. bit će objavljeni rezultati.

Kotizacija za primljene sudionike je 400 kn. Taj iznos pokriva ručak za sudionike i dio troškova materijala za radionice. Uplate se vrše tek kada dobijete potvrdu o tome da ste primljeni.

Na svim lokacijama organizatori očekuju da dijete ima osiguran smještaj u mjestu održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina).

Kako je sve izgledalo prošlih godina, pogledajte ovdje.

 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI