Četvrtak, 13 lipnja, 2024
NaslovnicaOdlični naslovi za odlično ljeto
Array

Odlični naslovi za odlično ljeto

Došli su ljetni praznici, a s njima i visoke ljetne temperature. Od velikih ljetnih vrućina najbolje se rashladiti dobrim filmom koji će u vama pokrenuti vrtlog emocija. Također, nikada nije kasno organizirati filmsku večer sa svojim društvom. Ako možda još nemaš ideju kako na najzabavniji način provesti ljeto, možda ti baš neki od filmova koje smo izabrali pomogne.

Korak do slave (Almost famous)

Radnja se odvija 1973., a vrti se oko petnaestogodišnjeg Williama, velikog zaljubljenika u rock glazbu i grupe. On je dobio životnu priliku da za svjetski poznati glazbeni časopis „Rolling Stone“ na višetjednoj turneji prati poznati band „Stillwater“ u kojem su izmeđuostalih gitarist Russell Hammond i pjevač Jeff Bebe. Bez obzira što se Williamova majka protivi tome, on odlazi na nezaboravno putovanje koje će mu otvoriti oči. Iako savjete starijih kolega o tome kako se nije dobro zbližiti s rock- zvijezdama brzo zaboravlja, uspijeva shvatiti predavanja o važnosti obitelji.
Da se radi o uistinu uzbudljivom filmu vrijednog gledanja, govori nam i činjenica da je dobio nagradu Oscar za najbolji scenarij.

 

500 dana ljubavi (500 Days of Summer)

Glavni je lik u filmu  Tom, mladić koji usprkos svijetu u kojem živi i dalje vjeruje u sudbonosnu ljubav. S druge je strane  lijepa djevojka Summer koja u tako nešto nimalo ne vjeruje. Iako imaju puno zajedničkih interesa, njihovi pogledi na ljubav znatno se razlikuju, no Toma to neće spriječiti da ju pokuša osvojiti. On u jednom trenutku shvati kako nije zaljubljen samo u inteligentnu Summer, već i u njezinu ideju ljubavi kao nečega što zaustavlja svijet.
Radi se o izvanredno zanimljivoj priči čiji su temelji brojni usponi i padovi između Toma i Summer.

 

Munjeni i zbunjeni (Dazed and Confused)

Film Munjeni i zbunjeni smatra se jednim od najsmješnijih filmova o srednjoškolskim danima i odrastanju. Radnja se odvija zadnji dan škole 1976. kada se maturanti spremaju za nezaboravno slavlje koje će biti popraćeno stalnim zezanjem mlađih učenika. Bit će to dan u kojem će se brojni srednjoškolci upustiti u razne pustolovine i probati stvari koje još nisu. Glumačka postava u kojoj su mladi Ben Affleck i Matthew McConaughey obećava odlučnu zabavu u ljetno poslijepodne.

 

Kraljevi ljeta (The Kings of Summer)

Ovo je priča o trojici prijatelja tinejdžera, Joeu, Patricku i Baiggiou, koji su u potrazi za neovisnošću. Oni za vrijeme ljetnih praznika odlaze u šumu gdje zajedničkim snagama izgrade drvenu kuću. Osim što su se potezom odlaska od kuće i svojih roditelja odlučili na test samostalnosti, u pitanje dolazi i njihovo prijateljstvo. Njihov buntovni i avanturistički duh pomogao im je naučiti cijeniti obitelj, onu naslijeđenu i onu koju sami stvorimo.  

 

Prljavi ples (Dirty Dancing)
 

Godina je 1963., a sedamnaestogodišnja Baby provest će ljetne praznike u ljetovalištu Catskills sa svojom obitelji. Jedne je večeri čula zvuk uzbudljive glazbe, odluči ju pratit te na taj način upozna Jonnyja. Jonny je zgodan instruktor plesa u ljetovalištu s puno životnog iskustva. Zaintrigirana živim ritmom i slobodom koju prljavi ples ima, Baby postaje Jonnyjeva najbolja partnerica kako plesu, tako i u ljubavi.
Film Prljavi ples doživio je veliku slavu i imao odlične kritike, a za glazbu uz koju se plesalo do zore, film je dobio i Oscar.

 

Sada i nekada (Now and Then)
 

U ljeto 1970., četiri dvanaestogodišnje prijateljice Samantha, Tina, Roberta i Christina zajedno su provele praznike te sklopile pakt prijateljstva. Sada, nakon puno godina kada su već sve uspješne žene i majke, vraćaju se u Shelby u Indiani. Taj ih susret natjera na razmišljanje i prisjećanje o starim danima te o svim uzbudljivostima, ali i problemima toga ljeta. Dane su provodile razgovarajući o dječacima, prvim poljupcima, fizičkim i psihičkim promjenama koje doživljavaju, a također su pokušale prizvati duha dječaka koji je tragično preminuo 30 godina prije.

 

Ljetna avantura (Adventureland)

Kako bi zaradio novac za studij koji ga čeka, James Brennan mora odustati od idealnog ljetovanja o kakvom je sanjao te naći posao. Potraga za poslom i ne ide kako je planirao te se zaposli u Adventurelandu, starom i otrcanom zabavnom parku. Ondje od zabavnih vožnji bude zlo, a igre su namještene. No, stvari se promijene kada upozna Em koja također radi tamo te ljeto postaje bolje nego ikad.

Naravno da uz filmove koje smo mi izdvojili ima još puno onih koji su vrijedni gledanja u ljetne dane. Ako vam i ne pada ništa na pamet, nadamo se kako će vam ova lista pomoć. 

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI