Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIPosjet OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica

Posjet OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica

Na poziv pedagoginje iz Osnovne škole Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, koordinator Udruge –  Pavao Škoko Gavranović, predsjednica Udruge – Nikolina Vojta i članica redakcije – Lucija Tepuš, 03. veljače 2023. posjetili su Osnovnu školu Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica. Članica redakcije Lucija Tepuš, održala je prezentaciju na temu Snalaženje u novoj sredini osmašima koji će uskoro upisati željenu srednju školu.

Autor: Nepoznat / Izvor: OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica

Na samom početku prezentacije, Nikolina Vojta, predsjednica Udruge, kratko je predstavila Usred.hr.

Budući da je Lucija učenica koja je iz manjeg mjesta otišla u Zagreb u srednju školu sa samo 14. godina, mogla je pobliže reći svoje iskustvo. Učenicima je predstavila svoje iskustvo, uz to im dale neke savjete kako bi se mogli snaći u novom okruženju, prihvatili različitosti, smanjili stres oko upisa u srednju školu, upoznali se s novim ljudima i prešli preko straha od nepoznatog kao jednog od najvećih prijetnji za odluku na nešto novo i drugačije koji često i skriva naše prave vrijednosti koje su onda teško vidljive.

Učenici su bili također uključeni, zainteresirani i aktivni te su se predstavili i rekli koju srednju školu planiraju upisati. Prezentacija na takvu temu, pomogla im je kako bi shvatili da nisu sami u takvoj situaciji i da uvijek imaju podršku roditelja, prijatelja i svojih bližnji te se oslobodili od straha od upoznavanja i nove okoline.

Pavao Škoko Gavranović, upoznao ih je s mogućim aktivnostima koje pružaju općenito Udruge, poput Erasmusa i slično, a također smo ih potaknuli da možda netko od njih bude kasnije u srednjoj školi jedan od članova redakcije Usred.hr.

Nešto više o Snalaženju u novoj sredini možete pročitati na poveznici ispod.

Snalaženje u novoj sredini

Lucija Tepuš
Lucija Tepuš
Lucija Tepuš, pohađala je Upravnu školu Zagreb. U slobodno vrijeme bavi se glazbom. Vješta je u daktilografiji i postiže uspjehe na državnoj razini. Državna je prvakinja u disciplini Tajničko poslovanje. Osim toga umjetnosti pridaje puno pažnje i smatra da što se više stvari bavimo, to se bolje možemo ostvariti i pronaći sebe te pružamo našoj mašti da radi što joj je volja. Zalaže se za prava i upisala je Pravni fakultet u Zagrebu.
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI