Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaTribina o Građanskom odgoju
Array

Tribina o Građanskom odgoju

udjelovao sam na tematskoj tribini u Europskom domu u Zagrebu koja se održala 23. rujna 2014. godine u svojstvu panelista. Tema je bila uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim i srednjim školama.

Predstavljao sam udrugu, te sam iznio stav da je udruga za uvođenje građanskog odgoja, ali da pri njegovu uvođenju i provedbi politika ne smije imati prste, jer takav Građanski odgoj ne bi služio nikome na korist.

Istaknuo sam važnost u komponiranja ostalih odgojnih disciplina u ovaj predmet, npr. medijski, zdravstveni i financijski odgoj. Stav udruge je da u ovom trenutku se ne može uvoditi novi predmet kojim bi se onda dodatno otežalo položaj učenika.

Bilo je govora o vijećima učenika, panelisti su došli do zaključka da se jedino osnaživanjem vijeća može doprijeti do učenika koji bi onda preko vijeća prijavljivali sve probleme u provedbi nastave Građanskog odgoja, a tako i ostalih predmeta, direktno prema nadležnim institucijama.

Ostali sudionici su bili:

gosp. Darko Tot – načelnik sektora za zajedničke programe i EU projekte , Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH

gosp. Vinko Filipović – ravnatelj, Agencija za odgoj i obrazovanje

gđa Kristina Pavlović – predsjednica, Glasa roditelja za djecu Grozd

gosp. Ladislav Ilčić – dopredsjednik, Glasa roditelja za djecu Grozd

gđa Anamarija Tkalčec – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI)

gđa Ivana Milas Klarić – pravobraniteljica,  Ured pravobraniteljice za djecu i mladež

gđa Vedrana Spajić Vrkaš – profesorica, Filozofski fakultet u Zagrebu

 

Ukoliko imate svojih stavova po ovom pitanju slobodno ih pišite u komentare i mi ćemo ih u Upravnom odboru razmotriti i raspraviti.

 

Pavao Škoko Gavranović
Upravni odbor USRED-a

 

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI