Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaUčenik Ivan Agnić postao članom Centra izvrsnosti
Array

Učenik Ivan Agnić postao članom Centra izvrsnosti

U njemu će se za upise u srednje škole i na fakultete tehničkih smjerova pripremati 214 učenika s područja Splitsko-dalmatinske županije, a otvorio ga je župan Zlatko Ževrnja.
Najbolji će se matematičari okupljati u splitskoj III. gimnaziji, gdje će do Uskrsa vježbati i raditi s mentorima razvijajući znanje prema posebnim programima pripremljenima za njih.

U Centar izvrsnosti primani su učenici od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje. Njih 214 postali su članovi Centra u brojnoj konkurenciji od čak 780 učenika s područja županije.
S područja Trogira na testiranju je bilo 16 učenika osnovne škole "Petar Berislavić", a Ivan Agnić uspio je proći testiranje, za koje kaže da i nije bilo lagano.

Ponosan je na svoj uspjeh i ističe kako će mu zasigurno pomoći kod upisa u srednju školu. Ravnateljica škole Edita Bratinčević čestitala mu je na uspjehu i zajedno s pedagoginjom Jelenom Coce poželjela mu puno uspjeha u daljnjem radu. Kazala je kako su, osim njega, za taj velik uspjeh zaslužni i djelatnici škole koji su ga osam godina poučavali.
Inače, Splitsko-dalmatinska županija ima u planu otvoriti još 12 centara izvrsnosti za 2000 učenika.

VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI