Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIUPSHIFT radionica

UPSHIFT radionica

Mladi, ovo je vaša prilika! Ne propustite prijaviti svoju ekipu na UPSHIFT radionicu na kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade

Da na mladima svijet ostaje, to je posve jasno. Stoga ZABUM – za budućnost mladih kao jedinstveni program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, svojim brojnim aktivnostima potiče mlade na angažman i sudjelovanje u društvu te ih ohrabruje da budu pokretači dobrih promjena.

 

Upravo je jedna od aktivnosti programa i trodnevna radionica za mlade UPSHIFT, koju provode Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), a ovoga puta namijenjena je mladima od 13 do 19 godina iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

 

Radionica će se održati online od 4. do 6. veljače, a prijave su moguće putem linka. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

 

Kako sudjelovati?

Kako bi sudjelovali na radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Prijave su otvorene do 28. siječnja do 23:59, a konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama u ponedjeljak, 31. siječnja.

 

Vrijedne nagrade

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

 

Mladi postaju lideri

Cilj je programa UPSHIFT potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i osnažiti mlade kao nositelje društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, a provodi se u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI). Mladi u programu stječu nova znanja i razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

 

U protekloj godini, na UPSHIFT programu sudjelovalo je 272 mladih iz 19 županija. Osmislili su čak 60 projekata, od kojih je 27 ideja dobilo priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizac

5iju projekata mladih u 2021. godini uložio 315.000 kuna. Timovi mladih osmislili su inovativna rješenja za probleme u svojim lokalnim zajednicama i projekte društvenog poduzetništva koji su obuhvatili brojna područja, poput obrazovanja, inkluzije putem kulture dijaloga, vršnjačkog nasilja, borbe protiv diskriminacije, mentalnog zdravlja, međugeneracijske solidarnosti, sigurnosti u prometu, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

 

Više informacija o UNICEF-ovom programu ZABUM – Za budućnost mladih i UPSHIFT radionicama potražite na dostupnim kanalima:

Web stranici

Facebooku

Instagramu

 

 

Ivan Salopek
Ivan Salopek
Učenik je 4. razreda Upravne škole Zagreb. U slobodno vrijeme trenira tenis i druži se s prijateljima. Voli slušati glazbu i gledati serije te filmove na Netflixu.
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI