Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaZANIMLJIVOSTIBaranjski 🆚 Slavonski sladoled

Baranjski 🆚 Slavonski sladoled

Biti ili ne biti… piti ili ne piti… na koju stranu Drave na sladoled… sve su to teška životna pitanja. Ali ja vam mogu pokušati pomoć s odabirom slastičarnice. Htjela sam raditi usporedbu sladoleda u Belom Manastiru, Šećerani i Baranjskom Petrovom Selu, ali sam išla u Belišće pa sam radila usporedbu Belišće i Beli Manastir

Usluga

U obje slastičarnice imate dvije opcije: uzeti sladoled u kornetu ili sjesti pa jesti iz zdjelice. U Galeriji No.1, odnosno slastičarnici u Belom Manastiru smo sjeli i jeli, a u slastičarnici u Belišću smo uzeli u kornet jer smo išli prošetati. Preporučam da ponesete sitniš kad plaćate jer nije sigurno hoće li vam imati za vratiti točno.

Okus i izgled

U Belišću sladoled okusa rum-punč ima nekako blijedo smeđu boju dok je u B.M roze boje. U B.M. u rum punču dobijete i grožđice. U obje slastičarne vas pitaju želite li preljev, samo što je u Belišću sirup od čokolade, a u B.M. je baš čokolada. Na slavonskoj strani sladoled ima tipičan okus slatkoće kao što ćete najčešće sresti, dok se na baranjskoj strani, točnije u Galeriji No.1 osjeti jačina ruma u sladoledu.

Ambijent

Obje slastičarne imaju i vanjsku terasu i unutarnji prostor te se nalaze na centru. U Belišću, ako ste te sreće, možete naići na radnike koji rade centar. U B. Manastiru imate i ljuljačke, obiteljske stolove… Lijepo se čuje glazba, nigdje nije preglasna niti pretiha.

Zaključak

Da vam budem iskrena, ne znam reći koja je slastičarna bolja. Svaka ima ono nešto po čemu je posebna. Moja topla preporuka je da, ako ste u blizini Belog Manastira odete u Beli, a ako ste u blizini Belišća odite onamo. Vjerujte u koju god slastičarnu otišli, sigurno nećete pogriješiti.

Maja Šteler
Maja Šteler
Maturantica Gimnazije Beli Manastir. Jako društvena, vesela i komunikativna osoba. Volonter u Crvenom Križu.
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI