Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaZANIMLJIVOSTIKONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

U petak, 2. prosinca ove godine u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održan je Koncert klasične glazbe. Na koncertu su nastupali brojni izvođači uključujući i učenike Gimnazije. Predivna raznolikost instrumenata je krasila tu večer. Evo za poče

izvor: školski novinari

tak nekoliko dojmova naših mladih muzičarki:

Ana Galoić :,, Uzbuđenje je bilo prisutno među nama izvođačima sve do posljednjeg trenutka, no stupanjem na pozornicu ono nestaje i ostaje samo naša interpretacija pojedinih djela. Iako je pogled na brojnu publiku u meni probudio nervozu, drago mi je što je toliko gimazijalaca i  gimnazijalki odlučilo dati priliku klasičnoj glazbi.”

Katarina Siketić:,, Bilo mi je drago što sam imala priliku nastupati. Svidjelo mi se iskustvo. Također mi je drago što je koncert bio humanitaran i što smo mogli donirati za tombolu.”

izvor: školski novinari

Vidimo zadovoljstvo naših mladih glazbenica, no nisu one jedine koje su uživale. Naša divna publika je upijala svaku notu te večeri i uživala u svakoj minuti koncerta. Kakva je bila atmosfera čut ćemo i od naše divne publike:

Vita Zadravec: ,, Na koncertu je vladala idilična i svečana atmosfera, kakva i priliči ovom dobu godine. Bila sam pozitivno iznenađena izvedbom koncerta, ne samo zbog mladih talenata koji su nastupali, već i zbog gimnazijalaca koji su se pokazali u najboljem izdanju, podržali prijatelje i pri tom bili uzorni u koncertnom bontonu.”

izvor: školski novinari

Ema Fišter: ,,Bilo mi je odlično. Posebno mi se svidjelo što cijela večer nije bila monotona, skladbe su išle različitim tempom što je podosta utjecalo na atmosferu koja je bila super. Primijetila sam da su svi uživali, ali i da je na nekim dijelovima atmosfera pala ako je skladba bila duža. Svidjelo mi se i to što su svi bili fokusirati na koncert, a ne da su ga smatrali šalom. Najinteresantnije mi je bilo kada su dvije učenice zajedno svirale na glasoviru, a primijetila sam da se i drugima svidjelo. Ipak ne vidi se svaki dan da dvije osobe tako dobro sviraju bez da se zabune i pogriješe.”

izvor: školski novinari

Lana:,, Atmosfera koncerta bila je božićna i vrlo dojmljiva. Gimnazijalci škole su pokazali veliku zainteresiranost za koncert te su velikodušno izdvojili svoje vrijeme i podržali svoje kolege u njihovim nastupima. Izvođači su bili vrlo profesionalni te je bilo jako lijepo slušati glazbu koju su nam izveli. Sve su svemu vrlo dojmljiv koncert.”

izvor: školski novinari

Trebala bih spomenuti da je koncert organiziran od strane učenika, naravno imali su pomoć profesora. Učenici su bili zaduženi u raznim područjima oko samog koncerta, ali to nije sve. Volonteri Gimnazije su na koncertu prodavali tombolu i svaka tombola  je bila dobitna. Sakupljao se novac za dnevne obroke i školovanje djece u Nigeriji. Ovi divni učenici opet s

izvor: Facebook gimnazije

u pokazali svoje veliko srce. Kako bismo znali više o tome pitali smo i članicu volonterskog kluba:

Dora Bobičanec : ,,Pa pošto je božićno vrijeme, a znamo da djeca vole darove odlučili smo ih razveseliti poklonima koje bi oni dobili ako bi kupili tombolu i donirali nešto novaca za djecu Afrike.”

Osim tombole kao dar djeci u Nigeriji prof. Tršinski je organizirao nagradnu igru. Sve što su posjetitelji trebali učiniti je glasati za najbolju izvedbu i nadati se da će baš njihov papirić biti izvučen te da će osvojiti putovanje.

izvor: školski novinari

Na kraju samog koncerta imali smo dvije točke iznenađenja. Nastupila je solistica sa svojom skladbom i kvartet. Oni su također imali predivne izvedbe i vidjelo se

izvor: školski novinari

da su se svidjeli publici.

izvor: školski novinari
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI