Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaZANIMLJIVOSTIUložen trud i uspjesi mladih sportašica

Uložen trud i uspjesi mladih sportašica

Sport ili šport je naziv za fizičku aktivnost koju čovjek izvodi iz natjecateljskih razloga. Za šport se podrazumijevaju različite motoričke aktivnosti varijabilnog ili dinamičkog karaktera koje dolaze do punog izražaja u treninzima i natjecanjima. Postoje timski i individualni športovi te se oni često znaju dijeliti i na olimpijske sportove odnosno na one koje su u programu zimskih ili ljetnih Olimpijskih igri. No, jedan od temeljnih i najraširenijih sportskih grana je atletika. Ona obuhvaća trkačke, bacačke i skakačke discipline te je zbog toga nazivaju i kraljicom sportova.

Dali je atletika zaista kraljica sporta ispričat će nam svoju priču dvije mlade sportašice Viktorija Vujović i Klara Koščak članice Atletskom kluba Sloboda Varaždin.

Kako i kada si počela trenirat?

Viktorija: Atletikom sam se počela baviti u trećem razredu osnovne škole kada su me prijateljice pozvale  da im se pridružim.

Klara: Počela sam trenirati krajem prvog razreda osnovne škole tako što sam s prijateljicom iz razreda došla na trening jer nam je bilo dosadno na ljetnim praznicima.

Viktorija Vujović
Viktorija Vujović

Zašto si odabrala baš taj sport?

Viktorija: Primijetila sam kako su svi druželjubivi i motivirani, odmah su me prihvatili i odlučila sam se nastaviti baviti atletikom.

Klara: Nakon nekog vremena zavoljela sam atletiku zbog dobrog društva i atmosfere na treninzima te sam se odlučila nastaviti baviti tim sportom.

Što ti je najlakše, a što najteže?

Viktorija: Na treninzima mi je najlakše raditi ono što mi najbolje ide i ono što volim, uključujući natjecanja koja znaju biti stresna, dok mi je najteže pripremati se za novu sezonu u kojoj je potrebno puno psihičke i fizičke snage uložiti.

Klara: Najlakše mi je natjecati se, dok mi je najteže trenirati i uvijek ostati u dobroj formi.

Na kojim natjecanjima si sve sudjelovala?

Viktorija: Državnim i Balkanskim prvenstvima. Nažalost zbog korone ne mogu uključiti i Europsko Prvenstvo.

Klara: Sudjelovala sam na Seniorskom prvenstvu Europe, Juniorskim svjetskim prvenstvima, Balkanskim prvenstvima te nacionalnim prvenstvima.

 

Klara Koščak

Kakav je osjeća imat medalju oko vrata?

Viktorija: Odličan jer znam da se uloženi trud na treninzima isplatio.

Klara: Taj osjećaj je neprocjenjiv jer tada znaš da se sav uloženi trud isplati.

Tko ti je najveći uzor u sportu?

Viktorija: Nemam uzora.

Klara: Atletičar Usain Bolt.

Poticajna rečenica za sve ljude koji se bave ili se žele bavit tim sportom.

Viktorija: Iako je ponekad teško trenirati/vježbati bitno je baviti se sportom ne samo zbog svog zdravlja već i radi socijalizacije bitne za društvena bića poput nas. Uz dobru atmosferu i vlastitim trudom trenirati je lakše.

Klara: Sport će vam otvoriti brojne mogućnosti i povezati vas s ljudima iz cijelog svijeta, živjet ćete zdravije i steći brojne radne navike.

Za kraj bi vam i ja htjela reći koju poticajnu rečenicu, a koja prema mom razmišljanju glasi: „U životu uvijek treba pokušati, jer ako ne pokušamo nikad nećemo niti saznati da li u nečemu možemo biti uspješni ili ne.“ Kada nam se nudi prilika da budemo sretni, zdravi i uspješni mi tu priliku trebamo zgrabiti i dati sve od sebe, jer bavljenje sportom nam može samo doprinijeti našoj sreći, zdravlju pa i uspjehu u životu.

Nera Matuško
Nera Matuško
Dolazim iz Zaprešića. U slobodno vrijeme volim pogledati dobru predstavu i dobar film.
VEZANE OBJAVE

POPULARNE OBJAVE

NEDAVNI KOMENTARI